IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Sunday, November 07, 2010

korang oo korang.. macam mana rasa ada sahabat ??


MOOD LAGU BACKGROUND: jiwang ala-ala gatal sikit.. hahha
(comel kan lagu nie ? kan?)

Hello Bloggers, Hello Twitters, Hello Facebookers, Hello Everyone !
Hye orang Malaysia,
Hye orang Indonesia,
Hye orang Egypt,
Hye orang Singapore,
Hye orang Brunei,
Hye orang Thailand,
Hye orang Japan,
Hye orang Norway,
Hye Orang United States.

Haaaa..aku main hye2 je kan.ngaaaa~~ Actually, nih sume pembaca2 aku yg datang dari jauh.. tuh pon aku refer kat my nuffnang. hehe



Kesian gila belog aku dibiar ditinggalkan kesepian bak sampah terbuang. Ceh, ayat nak sadis je. Maaf lah ye. Aku agak kesibukan sedikit belakangan ni sampai tak tergerak urat urat saraf ibu jari, jari telunjuk, jari hantu, jari manis dan jari kelingking untuk berdiri menaip di papan kekunci. Dan tahap kondisisi badan yang tidak menentu juga salah satu faktor kenapa udah lama aku enggak menaip. Sakit laaaah. Jangan ghisau, masih bernafas lagi ni ha. Deruan hembusan nafas juga sudah teratur. Dah takde dah bunyi 'sokseksoksek' bagai dah. heee.

Aku sangat serius yang aku sangat rindu nak menaip macam dedulu. Cuma itu lah, aku rasa ada orang dah jampi serapah aku soh jangan menaip ah. Sebab bila aku nak dok menaip je, mesti tetiba mood tu lari. Geram gila aku. Rasa macam nak je lekat kepala, tangan, otak segala bagai dekat depan lappy dan memaksa diri untuk menaip. Tapi hampeh, cubaan gagal. Huh *tarik nafas panjang..

Ok back to the topic,
Haaaa! baik mengaku cepat sape rasa dia ada sahabat !
sape perasan sahabat dia cantik ! 
sape yang bersyukur sebab dia ada sahabat yang baek !
sapa yang dimaksudkan dengan "sahabat" dalam entry aku nih !,
 dan sapa2 lah yang terasa dengan entry nih..
(sila baca dengan nada excited dan buatlah muka paling bangga sikit ayat di atas)

Bagaimana rasannya ada teman? Ah, mungkin kita tidak pernah memikirkan sampai lah sesuatu saat dimana kita kehilangan seorang teman yang kita sayangi.. Kita lebih tahu apa itu sihat ketika kita sakit.. Kita lebih mengerti apa itu gembira ketika kita sedih..

Begitu juga kita baru menghargai teman ketika kita merasakan kehilanganya teman..
Ketika kita tidak boleh lagi menyakat teman dengan lawak lawak bodoh kita..
Ketika kita tidak boleh lagi mengingatkan dia akan kekeliruan yang dia buat..
Ketika kita tidak boleh lagi men tertawakan kekurangan kita masing-masing bersama-sama..
Ketika tidak ada seseorang yang mampu kita tampung keluh kesahnya,
Yang mampu tetap memberi kita sokongan kata kata semangat ketika semua orang tidak mempercayai kita..

Ketika semua itu tiada lagi, kita baru tahu dan sedar bagaimana rasanya punya teman, sahabat, kawan yang sejati  :)



Cuba kita belajar dari sekarang, menghargai teman kita, teman di rumah, teman di tempat belajar, teman di Facebook, teman di Blogspot, teman di Twitter, teman di tempat kerja, teman dekat, teman dimana mana sahaja dan yang paling penting ialah teman hidup kita.

Hihi, okay lah korang. Aku nak pegi buat kerja yang patut dulu selain dari ber-blogging ni jap. Nak pergi geledah peti sejuk dapur. Nak tengok apa yang ado. Rasanya macam ada ayam ayamas je dalam peti sejuk tu.  Apa lagi.. kasi goreeeeng lah kan ! lepas tu makan dengan nasi kosong + cicah dengan sos cili + air milo aiss. Slurppp ! Ha, buat siapa yang nak skip skip waktu makan tu, lupakan aje lah niat korang. Baik korang makan. Kalau tak, nanti dapatlah balasan macam aku ni haa. Koje nak meng-skip makanan je, kononnya sebab tak lapar lah kan. Tapi alih alih, badan sendiri yang sakit. Last last siapa yang susah ? Buah hati sendiri juga yang susah hati. hehehe.


Ehem..ehem..ehem..
testing..testing..
Jap..jap..
aku nak nengok sikit kat pipi aku,
ada tak kesan-kesan
air mata.
hek! hek! hek!  

Ini sebuah perjalanan aku..
Ini sebuah pengalaman aku..
Ini sebuah drama,kisah,sinetron tentang hidup aku...
Ini sebuah landasan untuk aku lebih berdiri di atas kaki sendiri..
Ini sebuah pengajaran buat aku..
Ini sebuah kenangan buat aku yang berumur 20 tahun..

Sedih?
Meraung?
Susah nak terima kenyataan?
Tak tahan?
Nangis-nangis atas katil?
Nangis-nangis bawah bantal?
Arrghhhhhh...itu semua adalah mainan emosi semata-mata.
Emosi yang memanipulasikan diri kita sendiri
Shooohhh! shhhhoohh! pergi kau! 
Pergi kau emosi yg berjaya mmbuatkan manusia menjadi down!.
Percayalah cakap aku..



Mood: Merindui sahabat baik di 'sana'
Kau Sahabat Kau Teman Sejati by Hijjaz =')


2 comments:

hANySS JonG said...

sbg sahabat, aku pernah, masih, akan dan tetap sayang padamu..
selagi diizinkan Allah..dunia akhirat.
btw, sapa sahabat di "sana" ya?
sik tauk pun?

pu3mas89 said...

nis TQ gilak..aku pun syg kau. terasa lain glak mun dah jauh tok.. rindu n segala nya ada. kau la teman sejati kau nis. syg kau.