IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Friday, December 30, 2011

30 Disember

Hye esok.. Kenapalah engkau perlu muncul.
Hye esok.. Kenapalah engkau perlu cepat sangat..
Hye esok.. Kenapalah engkau perlu mencemburui masa aku.
Hye esok.. kenapalah engkau perlu berlalu dengan pantas sangat.
Hye esok.. boleh tak kalau aku nak tukarkan engkau hari-hari kelmarin?
Hye esok.. boleh tak kalau esok aku nak buat-buat tertido ke, buat-buat lupa  ke
buat-buat bodo ke, buat-buat tak tau ke..
  

4 perkara yang perlu anda WAJIB amik tau wahai pembaca2 blog saya sekalian
 
1st : Hari ini 30 Disember
2nd : Hari ini hari Jumaat
3rd : Hari ini, tarikh ini 30 Dis, mak aku tengah sarat mengendong aku dalam perut dia yang besar tuh.
Merayap ke sana dan ke sini... Menunggu saat-saat kelahiran aku.
4th : X paham2 lagi ke aku nak ape? haha
 
member kat opis buat kecoh kat opis... huhu segan =)
 
aku dah besar dah kan,kan,kan,kan. Dulu korang kenal aku cinonet je lagi. Sape yg kenal aku since Friendster mesti tau punye.. hehe 
 
Bagaikan baru kelmarin aku belajar merangkak, belajar menaiki setiap batu-batu tangga, berlari2 anak, belajar bercakap.. pelat pulak tuh, merengek untuk dibelai, disuap nasi ke mulut.. hingga aku lupa dan alpa rupa-rupanya anak ibu sorang nih dah besar panjang pon. Bukan setakat besar panjang, dah cukup umur dah pon. Pejam celik pejam celik dah jadi ANAK DARA dah pon kann? dan pejam celik pejam tak celik-celik, anak mak sorang nih dah boleh kawen dah. Eyh sowy2.. tershashullll lak lidah nih... :P

HAPPY BIRTHDAY UNTUK DIRI SENDIRI 
CIK MASTURA

Sunday, December 25, 2011

I believe in love, do you?

I just wanted to say I think the best people in life are the ones that get brokenhearted, time and time again and can still open their hearts to love after the exasperating pain of heart break. Those are the best kinds of people in life. 

The ability to love anything and anyone is a gift. And anyone who hasn't found love yet should not fear, because it's fear that drives you to insanity and worry. But its hope that sends you to belief and opens your heart again to love and for love. And once you've found it, and really found it, Love will never let you down. It will be faithful and kind. 

Love will be beautiful and unpredictable. And even though I haven't found it, I feel all these things for it. I don't know why and I don't know how, but I can tell you I really do believe In love.


Lol I know this sounds like a motivational talk for everyone but I was just feeling inspired. I just wanted to get one of the nice things I was feeling about love off my chest. But of course I'm angry, hurt and frustrated sometimes, that's a natural emotion just know you should be all driven to smile and be happy with the thought of the hope of love. And to those who have found love, be happy. Don't let go, hold on tight, because he or she is a keeper. And be inspired by that love, because people like myself who long to find 'the one' envy you and can't wait to be in your position. But I say to myself everyday when the time is right it will happen.


And it will. Insya Allah.


Friday, December 09, 2011

Serius aku penat sangat !

Oh meeeen,

memang penat gila weh wa cakap sama lu. Mata penat, tangan penat, dahi penat (dahi penat sebab asyik kerut je time buat kerja. konon fokus lah kan), kaki penat (sebab bersila), tulang belakang sakit (sebab selalu bongkok time buat kerja. Penat sampai rasa macam dah tak boleh tidur dah. Paham tak macam mana ? Kalau jenis aku lah kan..aku ni kalau dah terlampau penat, memang tak boleh terus tidur. Memang tak akan lelap. Aku kena chill chill dulu, baring baring dua jam dulu, then baru lah boleh tidur. haaa, aku punya mata memang jenis macam tu.


Senyum je lah mampu aku kasi. Dalam hati 'wuarghhhhhhhhhh'


"hari tu aku buat projek dua hari tak tiduq kot. memang lah dua hari tu tak lah lama mana.. TAPI KALAU DUA HARI BUAT KERJA TAK BEHENTI LAMA GILAAA KOT ! ! "

Yes. Memang tak tidur langsung dari 12.00 am sampai ke dua hari seterusnya. Otak terus ngeng sekejap. Kerja belambak gila kambing. Belum habis satu kerja, satu kerja pula datang. Pagi pagi pukul 7 pagi macam tu, mandi mandi semua.. then terus start buat kerja sampai lah ke 12 tengah malam tu. Boleh imagine tak? deeeeeeemmmmmmmm. tak suka !


Pape pun, jangan amalkan ini selalu ye. 

Then pukul 12 tengah malam tu baru lah mandi. Haaa yang ini jangan ikut. Jangan ikut mandi malam sebab itu sangat tak elok okay. Tapi nak buat macam mana, time tengah busy macam ni, aku rasa better aku siapkan terus kerja kerja aku then baru nak mandi ke, makan ke, meniarap ke. Eh eh eh, tapi aku tak busuk okay kalau lambat mandi. Aku memang dilahirkan untuk jadi wangi. So kalau mandi lambat pun, still wangi lagi. ngueheheheheh.

Tengah stress buat kerja, tiba tiba entah macam mana terlintas dalam kepala otak 'kan best kalau doraemon jadi member aku, boleh minta tolong dia pinjamkan alat yang boleh siapkan semua kerja dalam masa 3saat' =.=" yang tak boleh blahnya, siap masuk mimpi kot pasal Doraemon ni. terbaik lah kan. Tapi kenapa mimpi? kenapa tak betul betul? hahahammmmboi melebih kau Mas :P

Bye Bye Bye. 
 

Kalau aku bercinta.

Kalau aku bercinta..
Dengan siapa akan aku bercinta, Cinta kerana hatinya, Atau cinta kerana paras rupanya. Bagaimana harus ku jaga cinta, Menjadi sesetia yang mungkin, Atau sekadar bermain dingin. Ke mana arahnya ku punya cinta, Ke arah yang diredhai, Atau ke arah untuk dinodai. Apa janji - janji ku pada cinta, Berjanji bersama selamanya, Atau berjanji kelak meninggalkannya.


Kalau aku bercinta...
Apa rancangan masa depan cintaku, Berakhir dengan dia dikahwini, Atau berakhir dengan perpisahan yang tidak diingini. Apa ilmu yang diperlukan untuk bercinta, Ilmu dunia dan akhirat untuknya, Atau sekadar ayat-ayat manis untuknya.


Kalau aku bercinta...
Apa batas - batas dalam bercinta, Menjaga kehormatan dirinya, Atau merosakkan dirinya. Perlukah ku korbankan diri untuk cinta, Sedangkan islam menyuruh jihad pada agama, Atau Islam hanya sekadar nama.


kepada hencex cinta, dengar la Harapan ku pada cinta, Supaya diri ini dihargai, Supaya diri ini menjadi pimpinan pada si Suami. 

INSYA ALLAH =)

Sunday, December 04, 2011

okey tak kalau hantaran aku nanti 20K??

Assalamualaikum warahmatullahiwabaraktuh..
Untuk sekian kalinya kita bersua lagi di sini yakni di blog pu3mas89.
Aku nak ucapkan thanx a lot buat kalian yang still dok jenguk-jenguk, dok ngintai-ngintai, dok skodeng-skodeng, dok tejulor-julor, tejelir-jelir, dok silent-silent kat blog aku nih. Aku harap sangat2, dengan adanya blog nih, kita dapat merapatkan lagi hubungan silaturrahim kita sesama insan. InsyaAllah.


Owrite.. aku baru je balik daripada teman mak aku nih g jenjalan. jenjalan mana tah aku tak ingat. HAHA (padahal baru je 2 jam lepas, cepat tol lupe). Tiba-tiba tadi aku terasa mulut aku memang gatal nak bertanya kat mak aku soalan makan dalam nih. 
 


"Mak..mak..mak..mak.. (gaya sore memang ala-ala manja palsu), sekarang nih kan mak, kalau orang nak kawen kan, duit hantaran dia brape mak? Pastu, tanpa disedari, mak aku dah keluar dah senyum dia tuh, macam lah aku tak tau ape makna senyuman palsu dia tu. huhu. Nampak sangat dia nak tanya soalan yang dah beribu belas ratus kali dia akan tanya..
 

"Ada ke yang nak kan kau nih Mas?".  Maaakkk aaiihhh... den sontap! Pantang den oghang dok tanyO soklan camtuh. huhu.


takde la.. aku saje je tanya soalan tuh. Sebabnya malam tadi aku dok belek
sok kabar ruangan soal jawab nih. Ada sorang laki nih, nak kawen sangat aku nengok, terdesak pon ada gak, huahuahua, dia mengadu kat pakar jawab soal tuh, yang dia dah nak kawen, tapi calon isteri dia pulak wat hal.. mintak duit hantaran sampai 20k or 30k cam tuh rr.. tak ingat sangat. Wooowww! aku time tuh, dah dok terbayangkan daa, kalo 20k or 30k nih, mesti muka calon isteri dia cantek cam Heliza ke.. Tiz Zaqiah nur kasih tuh ke or sape-sape lah kan. Time aku baca tuh, memang tergelak-gelak gak laaa.. tapi dalam hati je lah.. sebabnya bapak aku ada depan aku.. nanti takut aku lak kene hambor ngn bapak aku. huhu. 


Sepatutnya.. benda2 camni tak yah la jadi.. Sebab apa yang aku baca semalam, dalam Islam, soal hantaran tak timbul sama sekali kerana yang penting mas kawen. tapi tak salah hantaran tuh diwujudkan sebagai tanda hadiah penghargaan seorang lelaki kat bakal isterinya.. just perlu pastikan benda alah tuh tak menyusahkan. Ok cop.. cop.. cop.. aku rasa macam aku nih pakar nasihat perkahwinan je kan. ngaaaa~ 


Means kat sini, aku bukan nak cakap yang aku pakar sangat dalam bab-bab kawen nih. Aku mengaku.. aku kalo bab-bab kawen nih memang pakar dalam zaman kecik-kecik dulu. Haihhh.. memang selalu pon main kawen-kawen ngn jiran sbelah umah aku. Padahal, jiran aku tuh perempuan. Tapi buat-buat menyamar, yang aku jadi laki (aku sangat hensem ok bila jadi lelaki), jiran aku jadi perempuan. So, kawen-kawen lah. haha. Bunga rampai nye plak dok ganti dengan daun mengkudu yang dah koyak-koyakkan tuh. ngaaaa~ Bengong je. So, ape pendapat korang tentang isu hantaran mahal-mahal bagai nih?

 
Aku rasa buat kali ke 7,468,291,639, aku ajukan soalan yang sama. Aku suka tanya soalan kenapa eh orang dulu-dulu kan, jika ada orang yang nak merisik jerr.. mak ayah diorang terus setuju and suruh kahwin je. takder pon bentuk2 halangan masa zaman dulu2. Lainlah.. kalau dalam cite Sembilu kasih ke.. drama2 ke.. tuh lain rr.. diorang nak sedapkan cite ada byk konflik.

Sekurang-kurangnya, aku suka menjadi diri aku, tak kira tempat, tak kira masa. Asalkan nanti aku dapat suami yang beriman, bijak, pandai jaga aku dunia akhirat and leh bimbing aku masuk syurga. Boleh la jadi heliza dalam cite syurga cinta. hehehe.

Ok chaww!