IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Wednesday, July 06, 2011

aku cair dengan mamat main gitar !

Dulu aku cair kalau tengok lelaki main gitar. Lagi²​​ kena pulak dia main lagu Here Without You, You and Me dan seangkatan dengannya. Kelemahan aku senang nak cari, cukuplah bagi aku tengok lelaki main gitar dan nyanyi lagu²​​ macam tu. Confirm aku cair dan terpikat. Senang kan nak mengurat aku? hahhaa poyo .


Sekarang, still lagi suka tapi takdelah nak teramat cair lagi. Haha, setakat suka dengar jelah. No more cair². Okay, back to topic. Aku bet, mesti ramai juga perempuan yang suka dengan lelaki bermain gitar. Mana taknya, aku rasa, lelaki main gitar ni mysterious. Dia hanya dengan gitar dia ke hulu ke hilir, luah perasaan dengan bermain gitar dan, yes, everything with guitar. Tu hanya lelaki tertentu jelah sebab sekarang ni ramai lelaki yang main gitar hanya untuk memikat perempuan. Lepas dah dapat perempuan tu, gitar dah berhabuk. okey siapa setuju angkat tangan macam saya.


Aku maksudkan lelaki yang betul² main gitar sebab dia minat dan memang itu diri dia.

Pernah dulu, aku pernah berangan nak jadi macam Taylor Swift atau Michelle Branch sebab diorang famous dengan lagu dan gitar diorang. Mana taknya, jarang perempuan reti main gitar. Yelah, tu zaman 4 tahun lepas. Masa tu Yuna takde lagi so memang rare lah perempuan main gitar.
 
owh aku cair tengok lelaki main gitar... suwittt sangat !
 
 
Aku ni berangan je nak main gitar semua tapi, gitar pun aku tak mampu milik. - eceh, takpelah. Mungkin itu angan² aku yang tak mungkin terjadi. Mana taknya, ada suara² yang pernah berkata, "alah, you dah tua. Terlambat nak belajar main gitar. Gitar tu bukannya senang." And yes, aku sangat terasa dengan ayat dia. Cepat betul aku give up. Dem.

17 comments:

ishiko said...

err.. it never to late to learn new things.. huhhuu^^
teringin nk pandai main gitar ^^

Zaer!! said...

aduhhh..camne ni??wajib kene pandai main gitar ke kalau nak pikat CIK mastura ni??

Wan_hazel said...

yah...mek pandey men gitar...cairlah ktk tam mek tek???bkn cair gik jd debu alu ctauk tuju gk ktk lak mun mek mbak lagu dondang sayang...hahaha...pa2 pun "gitar itu punya satu luahan yang berbeza..bukan sebagai alat tapi sebgai satu seni...mena x??"...

pu3mas said...

@ishiko thanks.. btw mas pun tringin main gitar.. xtau la ada tak yg sudi nak ajar..

pu3mas said...

@Zaer!! nak kata wajib x la jugak.. tapi kalau pandai.. ishh memang sronok la.. romantik !..

pu3mas said...

@Wan_hazel wan benaka ktk pande men gitar
? bukti? ishh gne nak cair.. mek xda nangga ktk main gitar gik ba..

aok bena ta ktk.. gitar mmg seni yang sangat halus dan ROMANTIK.. huhu..

Bulan said...

sy pun suke lelaki pandai main gitar =p

pu3mas said...

@Bulan c mas dah agak dah.. mmg ramai kan gegurl suka mamat main gitar.. ishh kalau dpat mmg terbaek la..

Wan_hazel said...

hahaha..aok lah mas..mek pandey men gitar...men gitar nak men tukuk tukuk nak...hahaha..guro jak..p mek nang pandey men guitar..dari tgktn5 gik mek main..

pu3mas said...

@Wan_hazel hahhaa ada jak nya klaka gya.. bah bes la ktk pande main gitar.. rami x member2 ktk pande main ehh.. lagu pa jak salu ktk berik ngan gerek ktk ba??

h A n Y S said...

aku plak cair dengan mamat2 yang ride motor besar2 tu, perghhh~ terpaku mak sat..
(padahal beyond the helmet tak tau muka,haha)

pu3mas said...

@h A n Y S hahhaa yeke? budget mat motor tue hensem la ekk.. wakaka..

Wan_hazel said...

ramey juak..ramey lah..susah nak madah..ahahha...mbak lagu a b c sampey z..hahaha

pu3mas said...

@Wan_hazel x romantik kali jak lagu ya lok..

erolnukman said...

kat rumah ada 3 igek gitar.nang mst ada gitar ya kmk rasa koh..
hehehe..lom tlambat gik.asal mok blajar & tahan sakit jari..:)

pu3mas said...

@erolnukman aii blm terlambat ka?? mek rsa dah tua tua gitok adeh nang lembab la.. xpande nak paham kod nya aii..

zahidahwahid said...

kmk suka juak...tapi kmk lebih kepada piano....hehehehehe



New Entry: Wedding Dream