IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Thursday, August 11, 2011

kongsi cinta zaman monyet !

  1. Hye awak.. boleh berkenalan tak?? Muka awak saya pernah nampak lah sebelum nih. 
  2. Hye awak.. muka awak cute lah.. ayu je tengok.. kalau saya bawak and tunjukkan awak dekat mak saya, sure2 mak saya suka. sure2 mak saya terus datang rumah awak anta cincin belah berotan2. 
  3. Hye awak... awak kenal saya lagi tak. tak kenal? Awak, saya kan pernah jadi buah hati awak dulu. Saya kan pernah jadi rebutan awak dulu. erkkk. 
 
~ muntah hijau badang aku di situ plus ada tulang ikan kat situ skali !!~



Ok. kali nih aku jadi orang yang paling terbuka n paling sporting dalam dunia. Aku jarang bercerita hal2 personal aku. means, kalo bab-bab family semua tuh mmg lah aku cerita kan, And memang ada antara korang, korang dan korang sume memang dah kenal ahli family aku. Sampaikan ada yang hafal nama siblings aku. hampehs! hahaha.



Seriusly, aku jarang nak bukak mulut dan bercerita pasal kehidupan remaja aku tentang bab-bab cinta cintun nih. Aku slalu gak skodeng2 blog kawan aku, ramai yg dok cite2 pasal Bf diorang. huhu. Woow! sgt masyuk di situ. hehe. Aku cakap awal2 dulu k.. entry aku kali nih lebih kepada hati dan perasaan. Al-kisahnya begini, alaaaa.. normal kot kalo remaja yg baru nak membesar n membangun, mahu cuba2 untuk suke2 berlainan jantina. Normal kan? normal kan? normal kan? baik kowang angguk cepat !!! 



Nak dengar cite pasal aku x? kehidupan cintan cintun monyet aku masa zaman skolah. Ok bermulanya di sini. Memang time skolah menengah, bersepah2 couple2 yg sedang syiok bercintun. Aku? Aku terkecuali skit. Jap2, kalo korang nak tau, aku banyak kali dikecewakan. Aku ulang lagi sekali, aku teramat banyak kali dikecewakan oleh Sang Lelaki. Asal aku suka je si polan nih, si polan nih mesti main2kan aku. huhu. agak2 menyakitkan hati plus dicucuk2 jarum tebal size 10!!!! 


Ok, aku jadi sgt2 terbuka lagi skang nih. Aku pernah gak rr menyukai ada si polan nih. Dia antara yg hot gak rrr kat skolah. Padahal muka biasa2 sajee. Pakcik yg renovate dapur umah aku lagi ensem 10000x :) Ko boleh bayangkan x, sepanjang aku ngan si polan nih suke same suke, aku rasa hampir 2 tahun gak rr kat skolah kan bermadu kasih hempedu, aku dapat tau dia couple ngn budak lain? Ko bayangkan, spnjg 2 tahun tuh, puaslah aku dok memuja dia, konon2 dia lah paling ensem, dialah paling baik, dialah paling segala2nya. tp skang bg aku dialah paling hantu. sorry to say dat. aku sgt2 geram.


 Time tuh aku muda lagi. masa form 2 kot. Si polan yg berkenaan nih la dok gatal2 anta surat bawah meja aku.Yang aku peliknya, camne die leh sumbat surat cinta usang yg busok tuh bawah meja aku. Setahu aku, bawah meja aku memang dah terlalu sempit and x de seinchi pon ruang untuk orang lain gatal2 nak letak ape2 barang. Bawah meja aku sgt2 padat ok. Ada buku teks, ada buku latihan kecik kotak2 matematik, ada buku garis dua. hehe. 


Tapi kawan aku tak, bawah meja dia padat dengan nasi lemaklah, ada donutlah, ada baju sukanlah yang mana kawan aku tuh terlupa nak bawak balik umah. Ku kira2 hampir seminggu dua minggu dia x bawak balik. Mungkin sbb pengalaman aku ngn die, buat aku jadi makin garang skit n susah nak terima sape2 dalam hidup aku kot. Ermm..mungkin..~mungkin la.



Aku ada gak korek2 kat magazine and kat internet, ayat orang nak mintak clash nih..
antaranya lah kan..
 taddddaaaaaaaaa~~~~

  • awak terlalu baik buat saya. saya rasa. diri saya tak sepadan dgn awak. saya byk buat jahat. tak perlu lah awak tau. cukuplah saya katakan awak seharusnyer bersama dgn orang yg baik baik jua. tapi, bukan dgn saya. (yang nih memang biasa sgt aku dengar) psssstt : syukurlah kalo ko dah sedar..& itu kata2 aku lah. jgn ikut aku. haha..


  • Jap, jap. ayat nih lagi besh. tegelak2 gak bile 1st time aku denga. hahaha. gelak dlu "awak terlalu mengejar study awak. bila saya ajak awak tunang dan kawen, itu ajer alasan yg awak bg.. awak ingat bila kita kawen saya x bg awak belajar ke. awak kawen je lah dgn study awak tu. saya nak kawen dgn orang lain" 
(ommmmaaakkkk aaiii.. punyelah garang.. huhuhu)


  • Ada gak orang guna ayat nih, "awak, i think we should be just friends" ( banyakla kau punya kawan.. dulu pesal ko cakap perkataan kawan tuh kawen!)


  • Yg nih ada lagi..yg nih version ganas WWE skit.haha. "wey aku nak clash dgn ko.. aku rase kita dah x de sefahaman lg.. kalo bersama wat sakit hati je..ada bantahan??"(haha..aku rasa macam nak sumbat batang paip dalam mulut orang yg cakap nih!) 


  •  Yang tak leyh blah ayat nih..aku sgt2 takut kes macam nih. "awak, sebenarnya saya langsung tak pernah ada feel dengan awak. saya couple ngan awak pun sebab kesian kat awak jer, beriya-iya sangat. so skarang saya tak dapat nak menipu diri sendiri lagi. apa kata kita jadi KAWAN BIASA JER. 



Aku tak pernah jumpe lagi ada kes yang macam nih. Korang punyelah nervous nih nak bgtau pasangan korang tuh. Tak tido2 malam. Makan tak kenyang, mandi tak basah. then, bila korang dah lafazkan ayat korang nak mntak clash tuh, skali. respond pasangan korang..
jeng, jeng, jeng



"sy pun!!"
 saya tak kisah, memang dah lama nak tunggu saat camni. sekarang saya ade sebab concrete nak clash nagn awak. yabbedabedduuuuuuuuu! "
hahaha.. mengong seyhh.

  • Kalo tak berkesan gak...ada lagi nih.. " aku malas nak cakap la kan. aku nak clash ngan ko... menyusahkan hidup aku je ko nih" 
  • Bila anda nampak dia seakan akan terkejut.. "Dah.. dah... buat buat terkejut pulak.. Aku lempang kang" 
  • Si Dia mengalirkan air mata dan tersedu sedan. " Ko nangis la..aku pedulik apa.. Dah la muka buruk. Makin ko nangis makin buruk muka ko " 
  • Kalau si Dia Meraung "... Tolong tolong....ada orang gila nak apa2kan saya "

 

Kalau tak terclash jugak.... tak tau la aku, Kalo aku lak. aku gase nak cakap camni rrr..
"saya dengan ini meletak jawatan sebagai gf awak...
sekian terima kasih. Tapi awak. sebelum clash, kite tengok wayang dlu. pastu kite makan satey nak x awak"
Pastu aku blah terus tanpa pusing2 belakang. sbb ada orang cakap Jgn pndang belakang!~~ hehe.


hidup itu pasti, mati itu pasti
dunia itu pasti, syurga dan neraka itu juga pasti
yang mati sudah pergi, yang hidup muhasabah lah diri
semoga bertemu kebenaran yang hakiki
dan tidak menyesal di kemudian hari
di kala dunia dan seluruh isi nya tidak berguna lagi

10 comments:

Bulan said...

wahhh mas.ifa xpenah merasa cintan cintun time skola.1st time kapel mase kt matrik :)

pu3mas said...

@Bulan laa yeke .. ifa xkan xtau kot mas dulu mmg gatai ckit.. tapi xde sorang pon yg melekat.. haha.. kalau ingt balek mmg luuc tau..

lemongrassbeam said...

hehehe. bila ingat balik mesti gelak sndrkannn....

pu3mas said...

@lemongrassbeam haah tue la pasal.. mmg gelak la.. blm lagi kalau baca balek surat2 cinta zaman dulu.. mmg gelak habis la...

AmirFX said...

Kmk dolok pernah kenak dump.. But what the hell.. Life must go on..

pu3mas said...

@AmirFX cinta monyet juak ka mir.. alololo tedah nya lok... aii xpa mun xda kisah lamak xda la kisah kinek nak.. tol x??

Chenal said...

Sejarahh ya! Perlu d seal dlm hidup kita. Pahit hempedu pun, ado juak pelajaran d sio! hambo pun ado cinto monyet! (monyet pun x bercinto mcm kito!!)

pu3mas said...

@Chenal bna kata ktk bang jenal.. monyet pun xbercinta kedak kita oo.. hihi

Anishaway said...

cinta monyet.. waaa,tanak ingat sangat memalukan saya. haha

sekarang ni susah nak jumpa yang gentleman. psst, bukan si POLAN. hehe

pu3mas said...

@Anishaway ala nis.. cinta monyet tue mula2 mmg la malu.. tapi dah lama2 nnti, mesti akan jadi kenangan manis.. confirm punya la...