IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Wednesday, December 01, 2010

ok gambar sekadar hiasan.. cantik kan?


Kadang kala, aku selalu dengar orang orang tua berkata begini : "Kalau Engkau Mahu Diri Engkau Dihargai Dijunjung Tinggi, Hargai Diri Orang Lain Dahulu " Sesentengah orang akan berfikir " Susah gila lah ! Takkan kita menghargai mereka kalau hati kita tidak ikhlas. Tidak tulus la begitu "


Betul.. semuanya kan mesti ada benar dan juga salahnya.. Kalau pun memang tidak mahu menghargai atau dihargai, apa salahnya jika setiap makhluk di muka bumi Allah swt ini saling menghargai perasaan hati setiap insan ? Point utama bukan lah saling menuntut untuk dihargai atau menghargai antara satu sama lain, tapi saling mengerti perasaan masing masing.


Tetapi kenyataannya, sang makhluk masih sering dibelengu dengan masalah " Menghargai Seseorang Yang Tidak Langsung Menghargai Kita " ..betul tak ? Benda ni mesti pernah terjadi dalam kehidupan setiap manusia. Mesti pernah terjadi termasuk aku. okey aku akui, memang teramat sedih.


Dan sebab itu lah ,sang makhluk mungkin harus lebih ikhlas dan tulus dalam melakukan sesuatu..
Dan sebab itu lah, sang makhluk mungkin harus lebih sabar lagi..
Dan kerana itu lah, sang makhluk mungkin harus belajar untuk menghargai perasaan hati masing masing.


Tipulah kalau aku cakap aku tak mengharapkan apa apa dari orang yang aku hargai. Memanglah tak ikhlas bunyi nya jika mengharapkan balasan. Tapi tak salah kan kalau kita mengharapkan secebis ungkapan kata kata ' Terima Kasih '.


P/S : wahai cik mas yang buchuk macham, Kau kena selalu kena bersyukur jika orang yang kau hargai itu, menghargai kau balik.No comments: