IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Sunday, June 19, 2011

Walau apa pun terjadi die tetap bapak aku.

Ingat lagi..


Zaman dulu dulu bapak selalu check beg sekolah kami adik beradik. Yang paling gerun ialah dekat sebelah bapak mesti ada satu rotan buluh yang panjang dan nipis. Aku jarang kena marah sebab mungkin rajin kot. hehe. Adek selalu kena marah sebab dia selalu tak buat tarikh dekat setiap latihan.

 
Memang kalau waktu kena check beg sekolah, mesti ada je buku yang kena campak dengan bapak. Bapak memang tegas. Tegas pada tempatnya. dan bapak aku dulu dulu bekas Tentera dan aku pernah merasa macam mana rasanya menjadi anak Tentera. Rasanya memang tak best. Rasa macam diri ni agak di kongkong dengan segala protokol yang ada :P


Bila dah kena marah dengan bapak, mak lah tempat kita orang mengadu, aku kuat merajuk, masuk bilik terus tutup pintu, lepas tu bapak masuk bilik pujuk, dan aku rindu sangat dengan saat saat itu, tapi sekarang ni, kalau merajuk pon.. sendiri kena layan rajuk.



Setiap hari Sabtu,
bapak mesti bawa kami adik beradik pergi mandi khelah dekat Ranchan (Serian Sarawak) Best sangat. Tangkap ikan guna selendang mak, Aku selalu kena marah sebab selalu kasi ikan lepas, Ye la, aku mana reti main tangkap tangkap, Lagi lagi kena pegang ikan.. geli huh.



Sekarang, dah tak ada. makin besar makin sibuk semua. Dulu kami adik beradik pernah kena marah dengan bapak sebab bising sangat, Malam tu bapak suruh belajar, tapi kami main. tak belajar. Akibatnya, bapak suruh kami adik beradik duduk luar rumah. Lepas tu nasib baik ada heroin ajak masuk. heroin itu ialah MAK tersayang.



OMG, rindu sangat saat saat itu !


P/S: aku tak wish pun dekat bapak aku SELAMAT HARI BAPAK ! sebab aku takut. aku memang jauh sangat dengan bapak. intai dari jauh je kot ! "Pak ktk ada sik trimak masej dari kamek tek? (bapak ade tak trima masej dari saya tadi) tue je la aku mampu ! aku xde kekuatan lagi nak wish depan depan dengan bapak ! 


10 comments:

アヌム ちゃん said...

garang untuk kebaikan kot dulu tu.xpela apa pun mmg diala satu2nya bapak mas kan.sayangi dia sementara masih ada..apa pun selamat hari bapa to ur dad k :)

AmirFX said...

Selamat Hari Bapak!

pu3mas said...

@アヌム ちゃん haah sis.. dulu bapak garang tapi skrang dah xla garang sgt tapi aura die masih terasa lagi.. btw TQ sis..

pu3mas said...

@AmirFX tQ amir.. terharu ~~

erolnukman said...

hi...makseh sbb sudi ngabas blog kmk..=)

Chenal said...

Mok start bermanjak, melepak sama dan sesekali peluk bapak sblm nya dh x ada d dunio. Hatinya lembut..wpun zahirnya garang!

pu3mas said...

@erolnukman hi ktk.. thanks sebab sudi komen entry kmk !!

pu3mas said...

@Chenal bang jenal.. ya kmk coba.. tapi mcm susah jak aii.. tunggal2 kmk semua madah bapak mek bait.. huhu ingin juak nak manjak dgn nya..

Fyqa said...

same goes with me.

susa nk wish depan2 "-.-

pu3mas said...

@Fyqa haah kan.. ssh sgt.. kalau dengan mak.. senang je kot..siap manja2 lagi.. =)