IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Saturday, June 26, 2010

hari kelapan kene tinggal keseorangan




Dekatlah, duduklah di sampingku, aku ingin bercerita kepadamu. Tidak! Bukan cerita tentang dunia yang sudah semakin ganjil. Bukan juga tentang langit yang warna birunya kian menyayat. Bukan tentang pepohonan yang terluka. Bukan pula cerita tentang mereka yang telah pergi satu-persatu.
Mari dengarlah aku dan bersandarlah dibahuku, aku ingin bercerita kepadamu. Bukan cerita tentang pemain opera yang mengadakan pesta topeng dan menjadi Judas dengan membakar jasad saudaranya. Bukan tentang sahabat yang dungu ataupun sahabat yang licik.
 Bukan pula tentang situasi dimana aku tak harus mengucapkan hello atau goodbye. Aku tak akan menceritakan semua itu kepadamu, karena kutahu kamu sudah mendengar semua cerita itu.

Maka, genggamlah tanganku, aku ingin kamu dengar sesuatu yang belum pernah kamu tahu. 
Sekarang, pasanglah kedua telingamu, dengarlah ceritaku ini, sebuah cerita tentang aku dan kamu yang telah terjebak di dalam ruang yang bisu..



mak aii, mesti uol terpegung dengan kata-kata aku dekat atas ni kan?? hmm ape macam ok x?? 


Masuk ari ni dah lapan hari aku duduk sorang-sorang dirumah...
best 2 best r tapi macam biasa, penat la jugak...
sejak dua menjak ni asyik duduk dalam bilik2 je.. 

awal pagi, kemas dapur, kemas bilik adek.. kemas bilik mak dan kemas bilik aku sendiri..
tue belum masuk g aku masak untuk aku makan sendiri.. tapi xde la aku masak yang rumit2..
cuci baju lagi, mop lantai, sapu luar rumah, lipat kain.. huh memang banyk la kerja..
menenggek sane menenggek sini... aduhai...
sakit belakang asyik membongkok kemas katil dan buat semua bende alah tue...
kadang2 2 saja2 ja x nak clean tmpt yg x nmpak obvious kotornya
pas 2 teringat balik, uih dosa la... wakakakaka


hari ni cuaca baek sangat.. matahari memancar dengan penuh semangat untuk menerangi bumi.. sepatutnye panas terik macam nie, aku patut cucui baju yang ada.. tapi tadi aku tengok dlm baldi aku, ade 2 3 helai je baju.. 2 pun semua baju aku.. hmm so xjadi la aku nak cuci baju.. yela buang sabun je nanti ok.. stakat 2 3 helai.. aduhai.. dengan letrik lagi nanti, bil air lagi.. so baek tunggu esok lusa.. tapi sebenarnya aku malas la.. tue yang pike sane pike situ.. hahaha.. 



eh tadi aku bosan gile.. so aku pergi la buka FB aku..lama dah aku xbuka aku punye farmville tau.. so aku pun tergerak nak buka farmville.. rindu jugak aku kat tanaman ku.. haiwan2 ternakan aku... agak2 tanaman n haiwan2 aku tue rindu aku x ek??




uol, nie aku nye farm yang aku buka tadi..cantek x?? 
tapi farm org lain cantik2 lagi tau..
farm aku nie biasa je kot..
xde ape yang special pun..
kosong je..
kan??

nie pulak aku beli entah apela kan.. 
macam heli je..
xsure pulak aku untuk ape bende alah nie.
lupe plak aku nak bace tadi..
aku ye je la ape yang di suggest kan untuk aku..
dah FV suruh aku klik button situ, 
aku klik jela.. 
tanpa byk soal la kan..


aduhai indah nye farm aku.. 
baru aku perasan.. kalau la aku ade farm yang betul2 sebesar nie, 
pergghhh mesti kaya raya aku wei...
hahha mode berangan..

walaupun aku baru je level 41.. 
tapi aku bangga la jugak.. yela aku baru je terjebak dengan bende alah nie..
xpe2 usaha tangga kejayaan, 
nanti kalau dah mahir ckit main bende alah nie, siap la farm org lain.. 
aku kan kalah kan.. hahahhaha

kalau aku rajin aku main la lagi ye.. 
farm ooo farm..
ko jangan pulak rindu aku ye.. 
yela, aku xrindu kau pun..
sikit pun xdee tau...
xcaye la tue..
xcaye sudeh !!
...hahahahaha...



mood: bosan






MySpace                                                          

2 comments:

hANySS JonG said...

rajin bena la ya...rajin main game!!!
=P

pu3mas89 said...

wakakakaka, tauk ko owh !!