IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Wednesday, June 16, 2010

:: pelik ::


♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪
Rah-rah-ah-ah-ah-ah!
Roma-roma-mamaa!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪


tiba2 hempon aku berdering..perghhh mmg kuat nak mampus.. volume sampai 7, mane xbergegar rumah aku.. so aku pun berlari2 anak dari dapur sampai ke ruang tamu, tempat aku cas hempon.. xla jauh sgt pun, agak2 seminit je dah sampai ahh... so aku ngk la ape yg kuar kat hp aku.. gambar aku n sorng kawan aku.. kire aku gelarkan die minat pelik (semperna perangai die yg pelik).. die nie kawan aku.. classmate aku time f4 & f5, tapi nama dia aku xleh la gtau, agak private la.. phm2 sudeh.. ok nak di jadikan cerita, aku pun angkat la hempon aku yang bunyi gerabak tue...


--------------------------------------------

aku : helo, assalamualaikum.. (aku dengan suara ku yang penuh ayu, hahaha)

minah : helo, waalaikumsalam mas... ciney ko mas??

aku: kat umah la owh, pahal oitt?

minah: aku mok mintak no *P* boleh x??

aku: AHHHH??? apa tek??? *P*?? ok2 jap ahh, pastok ku sent ngan ko.. tgu jak ko..

minah: ok mas.. TQ.. MUAH MUAH MUAH =)

aku: hahhaa LUCAH ko tok eh.. ok2.. salam...

minah: bye mas...

-----------------------------------

after je letak hempon aku, terus on contact aku, n search la nama *P*.. pastu aku tekan butang sent.. xsampai 3 minit, tibe2 henpom aku nie skali g bunyi.. gambar yg kuar pun gambar yang sama.. hmm dlm ati aku pk, knape lak eekk?? minah nie xdpt ke msg dri aku?? so aku angkat la henpom tue, den minah pun berkata:-

------------------------
minah: oit mas, knak *P* xpat di kol ooo??

aku: aii ne ku tauk, kali nya ada kerja nak??

minah: aii xpatut nya, ampe juak nya xmok loya ngan aku g? nya xtauk ka aku sapa??

aku: nela ku tk oo..

minah: k lah mas, sakit atri ku tok..

....tet tet tet...
minah terus letak henpom
marah ka??

-------------------------------------------

ish terkezut aku. xsempat nak kate salam.. terus letak.. nape plak c minah nie ek? eran aku.. nak marah2 aku plak tue... tapi aku dah knl minah nie dlm beberapa thn yg lepas, die nie kalau xde hal xde makne nye die nak cari kawan2.. die nie lebih penting kan BALAK die je... ish aku xbrape berkenan kot dgn org mcm nie.. eee menyampah BETA.. haahhaa...die nie mesti nak mintak tolong...so disebabkan prasaan pelik aku yg mencurah2, aku g la kol no *P* tadi... <<>>... ehh blh plak.. kenape minah ckp xleh... ish pelik sungguh.. so nak dipendekkan cerita, aku tye la dgn *P* nape minah cari die.. *P* cakap minah nak minta tolong die mbik minah kat umah BALAK die, sebab tadi die KUAR SENYAP2 dari rumah pagi... so now die nak balik rumah tapi kalau BAPA die tau yang die kuar dgn LELAKI.. ish MAMPUS die wei...

mak aii, korang mesti tau kan maksud *P* tadi... ok aku nak cite, snanya minah nie anak imam, so die dri kuarge yg ALIM la.. tapi c minah nie agak KURANG HAJAQ ckit dgn family die, so die mmg ske sgn lepak dgn BALAK die.. tapi kalau TEKANTOI, baru la nak cri kteorg untuk SLAMAT KAN DIE.. ishh agak2 la minah wei.. ko ingat kteorg nie ape???

so aku tye *P* gane lak die leh tau? sedangkan minah ckp die xdpt CALL *P*, den *P* bgtau minah msg die.. so die reply la yg die xde kat umah.. tapi *P* tipu je.. die xnak la terlibat dlm hal2 gni.. aku tau *P* bukan jahat o ape, tapi die saja je nak sedarkan c minah nie, yela korang tau x, hampir setiap HARI die kuar dgn BALAK die, pastue setiap kali die kuar die mesti tipu family die, die mesti bagitau yg die kuar dgn aku n *P*.. ish xke BENGKEK aku dgr.. aku paling xske kawan2 aku tipu.. tambah g die gne nama aku...ish MENYAMPAH.. aku xske wei.. ok kalau korang ape yg korang wat ek??? xkan hari2 nak tolong kot?????? kan???

ok, nak dijadikan cerita, after *P*msg dgn aku, minah pun CALL aku, die gtau aku

die bosan
die takoot,
die sedih ,
die kecewa,
die rimas
die MENYESAL
die taubat





tapi kenape ek??
pastu die terus letak henpon n kate die ade hal..
perrgghhhh cuak gak aku wei,
ape yg jadi???
siyes aku xpaham..
ishh mls la aku nak pike..
makin hari makin pelik plak kawan aku c minah nie..

YA ALLAH selamat kan lah die...
PERMUDAHKAN lah die..
AMIN..







MySpace                                                          

2 comments:

hANySS JonG said...

mmg pelik...mcm aku perlukan penjelasan lebih bha....btw, pahal sikpat contact ko marek??

pu3mas89 said...

penjelasan?? ok deh!! btw aku balit kampung.. yala xpat di kol.. hp segek ku ilang oitt.. maxis xpat kol.. celcom jak idup time tok..