IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Friday, July 09, 2010

Alahai budak kecik !!!


Mas ooo Mas.. 
Dah bulan july dah. 

Tak terasa dah lama rupenya aku cuti selepas habis diploma. Rasa macam nak tercabut usus aku dok fikir apela yang aku nak buat selain duk rumah tanam anggur o jagung... Bukan aku benci nak cuti, tapi aku bosan dah, kalau ade keje kan bes, ade duit gak untuk aku shopping... tapi aku cuma tak suka jin malas yang aku pelihara di sana.. suke sangat hasut aku untuk terus jadi MALAS.. hmm ade sape-sape nak kasi aku OBAT ke untuk buang ini jin MALAS ?? kalau boleh, aku nak Baling Jin Malas ni JAUH - JAUH.. xnak dah tengok muke HODOH die lagi.. aduhai...


Sepatutunye, sekarang aku dah registerkan  diri di UiTM PUNCAK ALAM.. konon2 nak jadi sambung study la kan...kos yang ditawarkan untuk aku memang la MASYUK, tapi aku sendiri tak tahu, kenapa aku masih dekat sarawak.. Aku takoot naik Belon ke untuk seberang laut china selatan?? (belon tue kapal terbang la ekk !!!) hmm ntah la aku sendiri tak tahu jawapan nye...


Cakap pasal kembali ke campus ni, i jamin ramai yang dah ready nak masuk ke alam baru dari matrikulasi, STPM dan dari diploma. Kalau yang dari diploma, terujanya tentang alam universiti mesti tak sehebat budak dari STPM dan matrikulasi. Aku dulu after SPM, bermati-matian nak ke Uitm awal dan tak mahu skip orientasi sebab aku tak sabar nak jadi budak U. Orang kate masok U ni best, tak sama macam sekolah. macam-macam imaginasi tak malu kat kepala aku... Ish..  Mari aku kongsi imaginasi kanak-kanak aku .
Dulu-dulu sebelom masok U...
Mungkin sebab pengaruh cerita Dunia Baru, aku sudah membayangkan hidup aku akan riang ria macam tu. Macam free jerk dan tak payah susah payah bace buku. Budak-budak macam aku memang senang kena tipu :|


Bila dah jadi budak U..
Ala, first sem je aku lepak. Lepas tu macam haram dah. Tido weekend tu macam tak pernah. SInce last sem aku dah tak pernah tido time petang.Tak ade masa. ish. Tapi aku tetap tak boleh buang habit malas bangun pagi.erk!

Dulu-dulu sebelom masok U...
Waktu zaman sekolah dulu aku rasa uniform sangat burok. Semua orang pakai baju yang sama. Mana-mana students yang malang bermandat besar jadi pengawas tu rasa la baju lain sikit. Aku bukannya benci pakai baju sepasang dengan orang lain,cuma kurang suka.Dah la uniform tak lawa. Lain la kalo buat pakaian seragam colour pink.feww...comel habis macam tuh kan? Lagi satu, aku ni dulu suka melaram dengan gelang yang macam-macam tapi cikgu di sekolah cam dengki tak bagi pakai. Sumpah time tu aku rasa annoying! cepat la masok ke universiti!

Bila dah jadi budak U
Aku rasa pakai uniform lagi senang sebab tak payah nak susah-susah pikey nak pakai baju yang mana satu. Kalau diikutkan kata malas aku, nak je aku pakai short+baby T + tudung ke kuliah. But since tak ada manusia di UiTM yang pernah buat macam tu, makanya aku malas la nak buat record. Tak pasal-pasal aku lagi famous dari Lady Gaga sebab fashion pelik di luar petala.

Dulu-dulu sebelom masok U...
Aku dah start blaja jaga kecantikan since zaman skolah lagi. Facial muka, pergi saloon, masker, bla bla bla. Hah! tuh tak kira make up lagi. Aku ada 1 box lipstick ok! Bila pergi ke sekolah, aku siap bekal compact powder, perfume, losyen , bla bla bla.... Tapi tak pernah la pergi ke skolah pakai foundation segala.Nanti kalah cikgu. So tak boleh nak touch up macam-macam. Time tuh nak cepat sangat abeskan zaman sekolah, sebab bila masok U nanti aku boley pakai make up cantik-cantik, biar kalah Fasha Sandha!

Bila dah jadi budak U
Eleh, nak pergi saloon pon aku malas weh.Dulu buat tiap-tiap minggu. Sekarang ni sesem sekali pun payah. Make up? Omaigod! Jangan kau bermimpi la! nak guna compact powder pon aku malas. Pegi kelas bawak muka sememey + sembam mata sebab x cukup tidor tuh nampak macam indah. Natural beauty weh! haha.. wek wek wek.. Padahal aku lagenda malas dan selekeh.

Dulu-dulu sebelom masok U...
Oh,drama melayu slalu tayang time zaman U leh carik balak,lepas tu abes belajar leh tros kawen, bla.bla.bla. Sebab tu aku clash T____T

Bila dah jadi budak U
24 jam sehari , 7 hari seminggu aku dating dengan laptop wat assigment. Boleh tak aku kawen dengan laptop aku jer? Aduhai..

Dulu-dulu sebelom masok U...
aku teringin nak jadi ahli MPP universiti sebab bila jadi MPP kau akan jadi famous amos lagi hot.....

Bila dah jadi budak U
Sapa president MPP UiTM ek? NC UiTM pon aku tak cam muka. Erk!



p/s: kesimpulannya, imaginasi aku dolu-dolu tentang zaman universiti memang sangat-sangat perlu di boooooo !!!!!!!!! ahakz~~


MySpace                                                       

8 comments:

Wan_hazel said...

hahhaha...kmk cam biasa ja..msuk ipt pun msh pakey uniform..ahhahah

pu3mas89 said...

uniform apa?? ka ktk palapes?? hahha

Vanilla Popsicle said...

time skolah tak sabar nak masuk u. dah masuk u rindu zaman skolah dan tak sabar nak kerja. bila dah habes blaja rindu zaman blaja dan boring pergi kerja :)

pu3mas89 said...

haah betul sangat2, tapi ape2 pun zaman sekolah la yang paling seronok kan? xperlu nak pecah pale nak pike benda lain... waaa rindu nye nak pakai uniform.. =P

Hamzah Ian said...

gua suke u gua sbb die best...tu je.. haha

hANySS JonG said...

weyt, bahaya na jak pics ko??
waka waka....

pu3mas89 said...

hamzah, mayb kot !!!

pu3mas89 said...

nis, apa tek?