IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Wednesday, July 21, 2010

Ms. Green nak bagi duit 20 hengget !!

haaa ini lah page pengajur petandingan ini..
jom la terjah page die kalau nak join kontes nie...
ok jom aku memperkenalkan empunya kontes...

syarat2 kontes: 

1) jadi follower miss green
2) ada nuff..tlg klik..(hahaha)---> ini terpulang.bukan syarat wajib..hahahaha
3) attach ape2 sahaja yg korang suke xkisah ape benda pon..janji ia benda kaler HIJAU!! nk describe buleh..xmau describe pon buleh..dalam bentuk lagu ke, citer pendek ke, ape pon xkisah..jnji ada kna mngena..keyword..HIJAU..
4)pastu post kat blog korg dengan tajuk..ape2 je janji ada HIJAU (senang aku nk detect)..
5) ada bran!?? 


ok di sebab kan aku rasa aku ada pic yang gune shawl 
HIJAU 
jadi aku rasa aku nak letak gambar ini..
ok nie la gambar yang aku guna shawl hijau tue.. yela miss green nie suke sangat warna hijau sampai die nye kontes pun nak pic hijau jugak.. aku punya la payah nak cari gambar.. ale2 aku jumpa jugak pic yang agak sengal ini... pic nie masa aku bosan2.. so tibe2 je tangan aku dengan ringan terus snap ini pic.. 

bercerita tentang HIJAU..
eh kejap korang ingat x lagu ni...
Zainal Abidin

Hijau 

Bumi yang tiada rimba
Seumpama hamba
Biar dicemar manusia
Yang jahil ketawa

Bumi yang tiada udara
Bagai tiada nyawa
Pasti hilang suatu hari
Tanpa disedari

Bumi tanpa lautan
Akan kehausan
Pasti lambat laun hilang
Duniaku yang malang

Dewasa ini kita saling merayakan
Kejayaan yang akhirnya membinasakan
Apalah gunanya kematangan fikiran
Bila dijiwa kita masih lagi muda dan mentah
Ku lihat hijau

Bumiku yang kian pudar
Siapa yang melihat
Di kala kita tersedar
Mungkinkah terlewat

Korupsi, oppressi, obsessi diri
Polussi, depressi di bumi kini

Oo... anok-anok
Tok leh meghaso mandi laok
Bersaing main ghama-ghama

Ale lo ni tuo omornyo berjoto
Koto usoho jauh ke daghi malo petako

Ozon lo ni koho nipih nak nak aghi
Keno make asak hok biso, weh
Pase maknusio
Seghemo bendo-bendo di dunio
Tok leh tahe
Sapa bilo-bilo




haa ada satu lagi.. 
korang ingat tak tajuk buku Kesusasteraan melayu masa zaman skool dulu..
form berapa ek.. lupe plak aku...
yang tajuk die 


" SEHIJAU WARNA DAUN !! "


hahhaa macam xde kene mengenak la pulak.. 
tapi saja je nak selit kan HIJAU di situ..
GO HIJAU !!
(ayat bodek mesti di selitkan sekali tau !!)


eh lupe pulak.. kepada miss green, nape hadiah kepada pemenang tue warna MERAH lak ek??
kenape xwarna hijau jugak...
macam ini haaa kan bes !!




jangan marah ahh !!
TATA TT 22 
ASSALAMUALAIKUM




p/s: nak jugak gune tulisan hijau kan, mamang bodek sangat2 la...

MySpace

6 comments:

ms.GrEEn said...

hehehe..ya amat erserlah bodekannya di situ..hehe..nice shot!! i like...but yet kna tgu k.hehehe..amboi nk kaler ijau juge eh duitnyer..buleh tp tguuu~~ nnti2..hehe

pu3mas89 said...

waaahh pu3 di terjah oleh tuan punya kontes.. mesti la nak hijau jugak.. baru gempak !! kan ms green..


p/s: penat tau nak bodek2 nie.. wakakkakakakaakkaa

LiFe KaMi said...

best ni kena masuk gak..

pu3mas89 said...

haa bh je.. jom la join.. bawa kawan ramai2 k..

ASaDa RyutaRo said...

hohoho.. nang banyak menar la contest d ikut nya tok. hahaha

pu3mas89 said...

aii boh anok kmk.. dah kmk xda kerja dat y la kmk join.. aii join juak juh !!!