IF U DONT KNOW WHO I AM PLEASE DONT JUDGE ME
NOBODY IS PERFECT & I AM NOBODY
::: aku bukan PUTERI dari KAYANGAN tapi aku PUTERI dari bumi KENYALANG :::
(◕‿◕✿)

Thursday, July 08, 2010

Apa kaitan no 7 dengan INTERVIEW aku????


Assalamualaikum 
Abang-abang dan Hakak-hakak..

buat ape malam-malam macam ni? tengah minum malam sambil menunggu bola ke? atau ade yang baru nak capai tuala yang bersidai kat ampaian dan baru nak melangkah kaki ke kamar mandi? eh kejap tu mandi mlm ke o mandi pagi tu?? hmm cube HABAQ kat cheq kejap !!! aduhai anak dara sekarang.. (yela sebenarnya aku selalu jugak la wat keje macam ni... OPPPSSS !!! kantoi...hahahha )


Atau pun ade yang tengah mengelamun nak kawen dengan anak raja? tak pun anak Tan Sri? Kalau anak datuk pun ok jugak ape? hmm banyak duit wooo... boleh soping sakan.. betul tak? hahaha, tengok sekarang nie, siapa yang mengelamun sebenarnya ek? aku ke korang ? <-- sambil tampar-tampar pipi aku supaya aku sedar dari igauan MIMPI !!!!!! (0_o)v


mesti korang pelik kan, kenape entry aku berbentuk persoalan.. sebenarnya aku saja je buat perseoalan.. saja nak kasi Gempak sikit.. hahaha.. Tapi semuanya kebetulan je.. seperti yang sedia maklum, hari ni aku ada interview dekat Dewan Bandaraya Kuching Selatan, DBKU dengan Jawatan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran, PPKP atau lebih di kenali sebagai Inspekter Kesihatan... ade sesiapa yang tahu ke Bidang kerja ni? sila angkat tangan kanan anda... hahahhaa
haaa, nie la muke cuak aku sebelum di interview pagi tadi.. 
time bapa aku mbik gambar aku nie, die suruh aku senyum...
serius aku takoot.. 1st interview aku ok..
nak senyum pun dah tak larat !!


Pagi tadi mak dan bapa aku hantar aku pergi DBKU, kemudian mak dan bapa jumpa adek aku dan terus pergi klinik.. masa kat DBKU, aku tunggu kawan aku kat depan lobby, masa tue malu nye, yela sume orang tengok aku semacam je.. aduhai, teruk sangat ke baju aku nie? aku tahu la aku xcantik, tapi korang jangan la tengok aku macam tue.. ish hati aku terus berdebar2.. aduhai lambat nye kawan aku ni.. xsampai 2 minit ade dua orang abang datang dekat dengan aku.. Boleh tahan Hensem gak la... tibe2 die sapa aku and tanye "KTK NAK PERGI INTERVIEW KA??" (dalam bahasa sarawak) den aku pun senyum n angguk je.. pastue die kata "KTK TOK CUTE, KIRIM SALAM DENGAN KTK AHHH" ish ape nie? gile ape mamat nie..serius wei, time tue aku cuak nak mampus !!! yela tibe2 datang nak NGORAT aku... ahhhhhhhhhhh aku tak nakkkk !!!!!! aku terus pergi jumpe abang Guard n konon2 nye nak selamat kan diri la kan.. pastu abang guard tue pulak yang bercakap dengan aku.. hahhaa dah macam sesi suai kenal pulak.. sambil kenal2 die hantar aku sampai naik ke bilik interview, tingkat 3 bilik Anggerik.. masa kat situ aku jumpe 2 orang budak kelas aku, BOB dan ARUN.. so kire nye aku orang ke3 sampai la ke tempat interview.. kemudian baru la kawan2 aku yang lain datang...
yang sebelah aku nie, budak kelas aku, nama die ben.. 
ade sape2 nak kenal dengan die ke?? 
opsss sori, die sudah berpunye !! 
hahhaa

ok, aku perkenalkan budak2 kelas aku, 
dari yang hujung sekali pakai tudung kuning, 
IJAD, BEN, KINOT, PU3, CHRISTINA, BOB
haaa nampak tak kawan aku yang tengah melekatkan diri dekat dinding tue???
kesian die kan?? laa nampak x??? 
(..hehehe sebenarnye memang xde pun..** wink wink wink** )
opsss posing lagi !!!!
chan siap duduk dekat lantai.. mane tak hakak dekat tempat interview tue gelak !! aduhai.. 
aii bile masa pulak gambar nie? aku, chris n bob macam xsedia je???

Sebenarnya, gambar2 dekat atas nie, kiteorg ambik sebab nak hilang gementar.. ade yang sakit perut nak terkucel, ade yang rasa nak muntah la, ade yang mengantuk la.. aduhai macam2 rasa.. tue yang terus keluar CAMERA HIKMAT dan terus POSE.. hmm terus hilang semua perasaan.. hahaha itu la petua nye ye kawan2... selepas tue dalam pukul 8.45 am, ade sorang hakak ni, die panggil nama kami sorang demi sorang.. ish takoot balik.. die terus bagi no.. n wat the AMAZING.. aku kene no 7... huh !! terkedu aku tau.. yela, dah la ari aku interview ni, bertarikh 070710.. tarikh yang paling bes untuk aku.. aku memang suke no 7 dari dulu lagi ok.. ale2 dapat no 7 untuk di interview..semua yang hadir interview ade 9 orang... Alhamdulillah aku dapat no febret aku.. harap2 ada sinar yang aku terima untuk interview kali ini...

Tapi masalah nye sekarang, masa interview tue kami semua di tanye pasal LAW.. mak aii, semua terkedu.. siap tanye AKTA tue tahun berapa lagi OK.. aduhai.. serius AKU LUPE.. masa masuk je dalam bilik tue, aku tengok 3 JEJAKA HENSEM.. aduhai, tersenyum2 tengok aku.. Salah sorang dari JEJAKA HENSEM tue terus kata, hmm cute nye.. huh !! die kate aku ke?? ish xla, aku perasan je kot... tapi aku senyum jela, kire nye aku nie baek n bersopan la kan?? ahakz~~ 

Aku terus berjalan dengan lemah longlai tapi dengan langkahan yang penuh BERDEDIKASI dan BERINOVASI.. hahaha.. poyo je ayat aku... Aku bagi aku punye sijil2 yang gedabak BESAQ tue.. huh, ambik kau, tengok la kau sijil2 aku yang banyak tue... hahhahaha !!! so macam biasala salah sorang panel terus tanye aku... "Please introduce yourself" ... aku dah agak da soalan nie die akan tanye aku.. so aku pe lagi, terus dengan confident menjawab... jawapan aku cukup memfokuskan kepada bahagian2 berikut :-

1) Kelulusan & Pendidikan formal: Pendidikan Sekolah Menengah dan Universiti sahaja serta kaitan apa-apa subjek yang diambil dengan kerja yang aku pohon.

2) Pengalaman dan kemahiran yang ada dan kaitannya dengan tugas yang aku pohon..

Aku jawab cukup confident, yela intro je kot.. tapi dah lama dah aku xspeaking woo, ade la sedikit keykok mule2.. macam lucu je aku speaking tadi, tapi boleh tahan jugak la aku kan?? bak kata lecturer aku, yang penting Confident.. hahhahaha

next question dari panel.. "aii KENAK SIJIL LAHER KTK TOK PELIK OO.. LAIN BA???" aku terus tercengang !! huh die cakap SARAWAK?? aduhai, MAMAT nie lupe ke aku tengah dalam keadaan formal nie? dah la soalan die mmg xde kene mengena dengan aku punya jawatan yang aku pohon.. aku terus senyum n jawab, oo saya lahir dekat Sabah.. tue yang nampak lain"...

untuk pengetahuan korang sijil lahir sabah mmg kecik je, comel mcm aku jugak.. tapi sijil lahir sarawak, besar.. tue yang panel tue pelik, yela aku kan orang sarawak, tapi IC n sijil lahir lain dari yang lain..selepas tue mcm2 panel2 tue tanye tau.. tapi soalan die semua pasal salasilah keluarga aku.. siap tanye aku, aku duduk dekat mane? dengan siapa? adek bradek brapa org, abg umo brape? dah kawen ke belum, abg duduk dekat mane? kenapa lahir di sabah? kenape sekolah di sarawak?  ade lesen ketera ke x? nak gaji berapa? aktif dalam sukan ke x? n soalan yang aku agak pelik, die siap tanye aku. dah ade PAKWE ke belum?? ish, perlu ke aku jawab.. yela aku memang SINGLE pun.. Xde pakwe.. tapi kenapa die tanye aku soklan tue? perlukah?? hahha.. memang tak logik !! aku senyum je dengan soalan die.. tapi mungkin panel2 tue nak berkenalan dengan aku kot.. haha..

selepas mcm2 soalan die tye aku.. AKHIRnye die tye, APA tajuk REPORT aku time FINAL SEM aritu.. so aku pun dengan bangga nye menjawab... pastue die tanye aku punye Finding dan Objective.. so aku jawab jela, yela soalan senang kot !!! THE EVALUATION ON FOOD PREMISES AND FOOD HANDLER IN UNIVERSITi TEKNOLOGI MARA (UiTM) SARAWAK.. haa ini la tajuk aku.. pastue soalan terakhir die.. bagi die 5 LAW yang aku gune.. aduhai.. haaa mase nie la aku terus diam.. adui aku dapat bagi 4 je... yang 1 lagi aku xtau dah.. aku lupe wei.. mulut aku terpinga2 tau.. after 2 minit aku pikir, panel tue terus gelak, dan die kata, ala cukup la tue.. adeh.. sabar jela.. die main kan aku ke ape ek?? pastue die cakap awak nie memang bes, nanti tunggu je jawapan dari kami.. jumpe nanti... hah !!! ish aku dapat ke?? hati aku terus rasa pelik.. tapi untuk tidak menampak kan muka aku yang pelik, aku senyum je dan terus bangun dari kerusi yang terlalu empuk itu..MAMAT tue siap lambai2 tangan untuk aku lagi, mane tak aku xsenyum... hahha.. 

keluar je aku dari bilik.. aku terus jumpa budak kelas aku.. huh aku hapi sangat, tapi aku xtahu la aku dapat ke tidak.. yela soalan dari panel tue macam pelik2 je kan??? Ok, dan semestinya, selepas aku keluar je dari bilik tue, Chan sekali lagi ajak aku bergambar.. aduh, INSAN YANG OBSES dengan CAMERA die panggil, mesti la xlepas peluang.. kan?? so ape lagi, JOM GAMBAR !!!!
yang ini mazium kuching, kami berlima siap singgah disini lagi sebab kami seronok selepas bebas azab kami..
hahahhahahaha
nie permandangan di luar DBKU
laaa bile pulak gmbar nie??? ahhh CANDID !! dah la semua muka tengah lucu..

aku kene BULI oleh mereka !! BOB, ARON, CHAN dan BEN..dieorg siap xnak hantar aku balik rumah wei.. jahat gile... die org suruh aku yang drive kereta dieorang.. so aku ok jela.. dan dieorang nie la lelaki pertama yang aku bawa naik kareta tau.. hahha.. wei korang 4, bangga ke tak bangga???? hahhahaha.. disebabkan aku yang driving kereta BEN, aku bawa la mereka singgah dekat satu kedai makan yang dekat dengan rumah aku ni.. TApi bukan aku la yang Bayar.. THANKS BOB sebab spon kamek.. 

Alhamdulillah aku dah lalui 070710 dengan penuh semangat dan keceriaan, so ape pun keputusan, even aku DITERIMA untuk BEKERJA atau TIDAK, aku tetap TERIMA.. Sebab aku dah BUAT yang terbaek, tapi terpulang kepada PANEL2 tersebut sahaja.. tapi kalau dapat kerja lagi la syokkkk !!!!!
MySpace

14 comments:

hANySS JonG said...

dh kurus ka pipi??mujarab nk ubi ***** ya????hahaha
kaler baju ko nang meGHELIT la...ne dak alu attracted sidak ya..hahaha
hrp2 ko dpt k..=))

pu3mas89 said...

pipi aku xsure la.. tapi yang dekat leher ya nang ilang habes ehh.. siyes mak ko pun eran nangga ku marek.. btw merelit glak ka oit?? aii biasala, ko mcm xkenal aku.. YANG PENTING GAYA !! thanks oit.. doa jak.. AMIN..

Wan_hazel said...

hahaha...tang sijil lahir ditanyak nya...mek pun sijil lahir pun len...kecik jak koz mek lahir kat selangor..huhuhu..doa jak dapt ja ya...

pu3mas89 said...

selangor?? aii bena ndak ka ktk ya?? xmok mek cyk ktk g ehh.. dah la mek baca entry ktk marek, mek HAMPIR tertipu.. perantau la gilak.. eee geram !!!

Wan_hazel said...

hahha..tertipu juak..nasib ktk baca sampey habis..hehhee...aok mek lahir kat slangor...ya mena xda tipu..hehehe

pu3mas89 said...

hahaha, yala ktk, bulak g org.. nangga, alu xcyk g mek ngan ktk ehh.. hahaha.. selangor? hospital ne ka?

Wan_hazel said...

hospital besar kuala khubu...cayak x???xda mek bulak mun bab2 kawen tok..eh kawen indah...hahaha..

pu3mas89 said...

eh kawen indah g nya <-- MELATAH
hahahhahahah, aukla2 terpaksa cayak, walaupun ati tok g rasa pelik n curiga yang tinggi... k mek jaga ati ktk ba, takut ktk alu madah mak.. adoh, bingung nyawa mek oit... hahhahahahahaa

Wan_hazel said...

hahaha...mena lah...xda mulak ya...mek lahir kat slngor n bapak n mak mek org sawak...bapak mek askar lok..yalah..hehehe

pu3mas89 said...

aii sama kita oit.. bapa mek pun askar wak.. adeh.. xmok na sama ngan ktk g ehh !!! hihi..

Wan_hazel said...

hahaha...sama lah ooo..o tedah kmk tpaksa juak nrimak hakikat sama ngan ktk..asa nak terjun kat waterfront jak eh..adoh tolong...

pu3mas89 said...

haha, mun nak terjun ya, polah wasiat lok ahh... ok?? ya penting ya.. engkah nama mek skalik ahhh... he...

xangonila!! said...

wah!! wan hazel pon sarawak jugak??kamik pon nk..hahaha..try2!!..neway,nice entry..;-)

pu3mas89 said...

xangonila.. haah wah asal srwk jugak !! aii die pun nak ckp srwk?

ok JOM LA KLAKA SARAWAK
(jom la CkP SRWK)

nanti kite ajar bahasa sarawak k..